L’1 de febrer de l’any vinent, està previst l’obertura de tres punts TIC, anomenats MercaTIC, a tres mercats municipals: el Mercat del Centre, el Mercat de Santa Eulàlia i el Mercat Bellvitge, amb l’objectiu de donar servei als clients i alhora atraure nous públics per dinamitzar el comerç.

L’alcaldessa, Núria Marin, acompanyada de John Hoffman, CEO de GSMA, entitat promotora del Mobile World Congress, ha visitat l’espai del Mercat de Santa Eulàlia on s’ubicarà aquest nou punt TIC.

Els punts TIC donen un servei gratuït de suport digital a la ciutadania. Es poden visitar per rebre ajuda en les tasques telemàtiques més comunes: fer tràmits i gestions, concertar una cita prèvia o qualsevol altra consulta digital.

Tenen un doble objectiu: contribuir a la reducció de la bretxa digital de la ciutadania i formar ocupacionalment joves en risc d’exclusió social de L’Hospitalet. Són aquests joves qui s’encarreguen de dinamitzar l’espai i donar suport a persones amb escasses habilitats digitals.

Ja existeixen dos punts TIC

Núria Marín i Hoffman també van visitar el TIC Truck ubicat al barri de Collblanc on han pogut veure el seu funcionament i assistir a una classe.

El TIC Truck, ubicat en un contenidor de transport marítim reciclat, es va presentar a l’edició d’enguany del Village MWC. L’espai ha estat situat prèviament als barris de Sant Josep i de Santa Eulàlia i actualment està a la plaça de Germanes Ocaña al barri de Collblanc.

L’altre punt TIC existent a la ciutat és el que es troba al Centre Municipal la Florida – Ana Díaz Rico. Aquest va ser el primer punt d’informació digital i també on va començar el projecte de formar a joves en risc d’exclusió social per convertir-los en els dinamitzadors d’aquests punts.

Entre els dos, han atès més de 9.000 persones aquest any. Amb l’increment de tres punts més als mercats, el projecte té l’objectiu d’atendre més de 15.000 persones el 2024.

Per a John Hoffman, els punts TIC de L’Hospitalet “són un projecte exitós que s’han d’estendre a altres ciutat i països. És un projecte molt innovador i estic molt content d’aprendre sobre ell”.

Els punts TIC s’inscriuen dins de L’Hospitalet 6.0, l’estratègia de digitalització i connectivitat de la ciutat. El TIC Truck és una de les activitats incloses dins el conveni signat entre l’Ajuntament i la Fundació Mobile World Capital, i està gestionat per la Fundació AEMA.