La Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals inclouen en el Banc de Bones Pràctiques tres projectes més fent que la ciutat n’acumuli 57.

En aquesta ocasió L’HCiència ha estat reconegut per la seva labor en l’àmbit de la divulgació científica, la programació E-sènior per trencar amb la bretxa digital i Ràdio EscoLHar per afavorir l’inclusió social.

L’objectiu del Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és fomentar el progrés i la innovació dins d’aquests governs. Això s’aconsegueix mitjançant la compartició d’experiències, la reflexió i l’intercanvi d’idees sobre les polítiques municipals, la qual cosa compleixen els tres projectes inclosos enguany.

El Pla estratègic en comunicació científica (LHCiència)

Té com a objectius principals fomentar, impulsar i difondre el coneixement científic a la ciutat, a través de nous formats i experiències de proximitat. Des del 2020, s’han dut a terme 102 activitats com La Setmana del Cervell o el Mercat de la Ciència.

La Programació E-sènior

Adreçat a persones d’edat avançada dels sis districtes de la ciutat, aquest projecte pretén augmentar la capacitació digital de les persones grans a través d’activitats i tallers motivadors, propers i accessibles.

Ràdio EscoLHar

És un projecte radiofònic per fomentar l’aprenentatge del català i la inserció social gràcies a la ràdio i pòdcast. El propòsit de la pràctica és millorar les habilitats comunicatives dels alumnes respectant la diversitat cultural. L’activitat es va iniciar l’any 2016 a Torre Barrina i durant aquest curs escolar, ha comptat amb participants de 9 escoles de primària, 18 instituts de secundària i formació professional i un centre de formació de persones adultes.

Projectes inclosos altres anys