L’Ajuntament ha notificat que durant el 2023 ha posat més de mil multes a persones conductores de patinets elèctrics que estaven cometen infraccions.

La majoria de les multes són per circular en voreres o zones de vianants, no respectar els semàfors, transportar passatgers al vehicle, no obeir els senyals de prohibició, conduir de forma negligent i utilitzar dispositius de telefonia mòbil.

Jesús Husillos, tinent d’alcaldia de Seguretat, Mobilitat i Recursos Humans, afirma que l’ús indegut dels patinets és una de les principals preocupacions dels ciutadans, i ha destacat que en els darrers tres anys s’han imposat més de 5.000 sancions durant les campanyes de control de la circulació d’aquests vehicles.

Entre la ciutadania es poden recollir diferents opinions i queixes per la conducció en alguns casos temerària d’alguns propietaris de patinets elèctrics. Manel Serret, veí del barri de Santa Eulàlia, ha assenyalat que “el patinet és un bon mitjà de transport si el fas servir correctament. Però s’ha de tenir molta responsabilitat a l’hora de circular. Moltes vegades circulen esquivant a les persones pel carrer com si fos una gimcana. Això s’ha de sancionar”.

Anabel Morant, veïna de la ciutat, ha explicat que “és veritat que hi ha moltes persones que van en patinet que no respecten normes: surten de cop, circulen a molta velocitat per la vorera, no miren si passen nens…”

Una altra veïna, Marta Cuadra, ha assegurat que “s’ha de sancionar més durament els incidents motivats per la circulació d’aquests vehicles. Ja no pots anar tranquil·la per la vorera. No respecten a la gent gran i passen a una velocitat que fa por”.

Esta previst que durant el mes d’octubre l’Ajuntament posi en marxa una nova campanya de civisme en la que s’intensificarà els controls de patinets amb el principal objectiu de fomentar el bon ús dels patinets elèctrics, i garantir la seguretat de les persones usuàries d’aquests vehicles i dels vianants.