L’Hospitalet és la segona ciutat d’Espanya amb més demanda d’habitatges de lloguer, segons el portal immobiliari Idealista. La ciutat només és superada per una altra població de l’àrea metropolitana de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet.

El rànquing l’elabora trimestralment Idealista d’acord amb les seves dades, amb estadístiques sobre rendes i demanda relativa. Així, el portal immobiliari ofereix una classificació de les zones més buscades dels seus usuaris per trobar un habitatge de lloguer.

L’Hospitalet apareix en segona posició, prop d’altres ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, com Santa Coloma de Gramenet (1), Cornellà (5) i Badalona (10). La tendència és clara, amb un top10 farcit de poblacions pròximes a grans ciutats. Les úniques capitals de província que ocupen els primers llocs són Vitòria (3) i Palma (8).

Quant al preu, Idealista situa el cost mitjà d’un lloguer a L’Hospitalet en 965 euros. Cal dir que aquesta taxa és la mitjana dels immobles que té el portal registrats, no la mitjana total de la ciutat. En qualsevol cas, segons Idealista, el preu del lloguer a Espanya ha crescut un 9,2% respecte al segon trimestre de l’any passat i ha arribat al seu màxim històric.