L’Hospitalet s’ha sumat, un any més, a la commemoració del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI+). Aquesta tarda ha tingut lloc la tercera edició del Pride L’H al parc de la Marquesa, a Collblanc, amb la lectura al manifest que recull les reivindicacions del col·lectiu.

Sobre això, el ple municipal durant la sessió ordinària d’aquest mes de juny celebrada aquest divendres ha aprovat una moció conjunta subscrita pel PSC, ERC+EUiA i LHECP que dona suport al text. El PP s’ha abstingut mentre que VOX ha votat en contra.

“A L’Hospitalet vivim amb orgull!”, és el lema del manifest d’aquest 2024 elaborat per les entitats L’HOrgull, ALISE, Associació per la Llibertat Sexual i de Gènere i Les Bruixes.

El text diu que “des de L’Hospitalet ens reafirmem com una ciutat que defensa la dignitat de les persones LGTBI+, que es compromet a lluitar per la igualtat i la justícia de totes les persones LGTBI+, i que vol erradicar tots els contextos hostils i repressius que encara perduren, conjuntament entre tota la ciutadania, perquè juntes som més fortes. Davant dels discursos d’odi, celebrem, reivindiquem i cridem ben fort que a L’Hospitalet vivim amb orgull!”.

Festa Pride L’H al Parc de la Marquesa

La tercera edició del Pride L’H s’ha celebrat al Parc de la marquesa i ha comptat amb sessió de música “petarda”, a càrrec del DJ La Waldorf, i la lectura del manifest que porta per títol “A L’Hospitalet vivim amb orgull”, a càrrec de les entitats LGTBI+ de la ciutat: L’HOrgull, Associació per la Llibertat Sexual (ALISE) i Associació Feminista Les Bruixes.

Programa d’actes complet

La setmana de “l’orgull” va arrencar dimarts amb la inauguració de l’exposició de còmic “Sebas Martín. Cronista queer de l’àrea metropolitana en vinyetes”, que es pot visitar fins al 19 de juliol al Centre Cultural La Bòbila. 

També ha tingut lloc una sessió de cinefòrum a l’Espai Jove Ca n’Arús, al voltant de la pel·lícula Rojo, blanco y sangre azul, de Mattehew López (2023), una proposta organitzada per l’Associació Feminista Les Bruixes i l’Associació per la Llibertat Sexual (ALISE).

La ciutat continuarà amb actes el dissabte 13 de juliol a les 11h al Parc de la Serp, per celebrar el cinquè aniversari de l’entitat L’HOrgull, amb activitats per a famílies amb animació infantil, tallers i activitats familiars.

El mateix 13 de juliol, a les 18h han organitzat una festa a la Sala Salamandra per “Una gran festa per “celebrar la diversitat, per posar en valor tota la feina feta durant aquests cinc anys i compartir-la amb totes les entitats, col·lectius i persones amigues que han estat al costat de la lluita LGTBI+. La festa amb la conducció i els xous de les artistes Juan Reina i Coral Star, comptarà amb l’actuació del cantant i activista Hugo Marlo, i les sessions musicals de la DJ i drag La Waldorf i el duet de DJ Banana Laser. Entrades a la venda aquí