Molts dels atletes que participaran als Jocs Paralímpics de Río de Janeiro 2016 ja estan a Brasil, on a partir del 7 de setembre començaran les competicions. En aquesta edició, prendran part 38 atletes catalans discapacitats, tres d’ells hospitalencs.

Viuen amb una il•lusió màxima la seva participació als Jocs Paralímpics de Río de Janeiro. Són molts anys de dur entrenament per aconseguir el que ara duran a terme: competir en unes Paralimpíades. L’Hospitalet estarà present a Río amb tres atletes. Xavi Porras, resident a la nostra ciutat, participarà a la prova dels 100 metres, a la de salt de llargada i el 4×100. En aquestes mateixes proves també hi participarà l’atleta de l’ISS L’Hospitalet Atletisme Martín Parejo. També com a representant de l’ISS L’H Atletisme estarà en els Jocs l’atleta Mari Carmen Paredes que buscarà medalla a la prova de la marató, Paredes participarà també als 1500 metres.

Per Xavi Porras aquests seran els seus quarts Jocs Paralímpics, l’alteta cec ja sap el que es penjar-se una medalla al coll, va guanyar la de bronze a Beijing 2008 en la prova de triple salt. Enguany Porras intentarà, junt amb el seu guia Enric Martín, pujar al podi en alguna de les proves que participarà: 100 metres, a la de salt de llargada i el 4×100.

Per l’atleta cec Martín Parejo aquestes seran les segones Paralimpiades, Parejo ja va participar a Londres 2012 en els 100 metres i el salt de llargada. A Río l’atleta de l’ISS participarà, com Porras, a les proves de 100 metres, salt de llargada i 4×100. Parejo participarà als Jocs amb el seu guia Tim Stewart.

I per últim una atleta que la seva perseverança i la seva qualitat ha fet que als seus 53 anys visqui una segona vida participant a uns Jocs Paralímpics. Ella és Mari Carmen Paredes que acompanyada pel seu company d’entrenaments i marit, Lorenzo Sánchez, lluitaran per penjar-se una medalla a la prova de marató on serà una de les màximes candidates per lluitar pel podi. A més, Paredes participarà a la cursa dels 1.500 metres T12 (atletes amb deficiències visuals greus) on intentarà lluitar per un lloc a la final. seva exigència física però l’atleta anirà a per totes per veure recompensat tot el seu esforç.