Gaudir d’una vida saludable va més enllà d’una bona alimentació i la pràctica esportiva regular, una idea que ha estat el fil conductor es va difondre a la jornada que va organitzar l’Ajuntament per celebrar el Dia Mundial de la Salut, i que va comptar amb la participació de diverses entitats que promouen hàbits saludables.

Consells sobre com deixar de banda els hàbits poc saludables, per organitzar la nostra nevera i fer la compra de manera responsable i com alleugerir un dolor amb herbes medicinals, no pas amb píndoles, tot un seguit de bones pràctiques saludables, que l’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat, com la Creu Roja i l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fiboromiàlgia i d’Altres Síndromes de Sensibilització Central han posat a l’abast de la ciutadania a la plaça Lluís Companys, amb motiu Dia Mundial de la Salut.

Nelson Parra, tècnic voluntari de Creu Roja, ha explicat, a tall d’exemple, que “hem informat de l’ús medicinal i culinari de les plantes perquè la gent les faci servir a la vida diària i prenguin consciència que, més enllà de la química, les plantes son beneficioses per a la nostra salut i el nostre benestar”.

En la mateixa línia, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura García Manota, ha declarat que “volem que es ítems de salut general i comunitària siguin positius i reforcin el dret a la salut de tots els nostres veïns i veïnes”.

Enguany, s’ha volgut posar l’accent en el fet que activitats com les passejades comunitàries per la ciutat, i les sessions de tai-txí als parcs tenen beneficis directes en la salut mental i emocional.

La celebració del Dia Mundial de la Salut es va fer sota el lema “La nostra salut, el nostre dret”, i va comptar amb actuacions musicals i de dansa, a càrrec de de l’EMMCA i l’associació Urban Skills.