L’Hospitalet celebra aquesta setmana el Dia Mundial de l’Aigua amb un seguit d’activitats lúdiques i educatives a la llera del riu Llobregat.

En aquestes activitats tornaran a participar, els alumnes de la xarxa L’H Escoles Sostenibles i de Padrins del riu Llobregat, un grup format per entitats, centres educatius i particulars, amb el suport de l’Ajuntament, que fomenta des de 2012 aquesta celebració per acostar la població als espais naturals del riu.

El Dia Mundial de l’Aigua es commemora anualment el 22 de març i aquest any, en ser prop de la Setmana Santa, a la ciutat s’ha ajornat la celebració fins a aquesta setmana. Les activitats s’emmarquen dins del projecte municipal L’Hciència, que té com a objectiu dinamitzar l’ecosistema d’innovació i de ciència de la ciutat.

Els actes més participatius començaran divendres al matí amb activitats a la coneguda com a esplanada dels Padrins, en les quals intervindran més de 600 alumnes d’una desena de centres educatius de la ciutat. S’hi faran diversos tallers d’educació ambiental, coneixement del cicle de l’aigua, residus i consum responsable, acostament a la fauna i flora, construcció d’estructures amb canyes i jocs tradicionals amb toc ambiental.

La ciutadania en general està convidada a celebrar el Dia Mundial de l’Aigua diumenge al matí a l’entorn del Llobregat, amb diverses opcions: una caminada de 8 km pels ponts del riu, una pedalada per la llera i el Parc Agrari, i tallers d’educació ambiental adreçats a famílies sobre ecosistemes, identificació de fauna i flora, espècies invasores i deixalles, entre d’altres.

Com a novetat d’aquest any, dijous a la tarda es farà l’activitat “L’aigua a la ciutat en temps de sequera”, un recorregut pels vestigis de les infraestructures que han proveït d’aigua la ciutat per regar, moure la indústria, l’ús domèstic i comercial, la neteja i l’ornamentació. L’activitat, organitzada pel Centre d’Estudis de L’Hospitalet, forma part del programa Pessics de Ciència del Centre Cultural Sant Josep.

També, dimecres a les 19 hores es farà a la Biblioteca Central Tecla Sala una xerrada sobre la fauna secreta a la part baixa del riu Llobregat, a càrrec de Pau Fortuño, investigador de la Universitat de Barcelona, i dissabte al matí hi haurà una sortida de camp del projecte de ciència ciutadana Llegim el riu, que compta amb la participació de la Xarxa de Biblioteques i els departaments municipals de Salut Ambiental i de Medi Ambient.

Coincidint amb aquestes activitats, la Biblioteca Central Tecla Sala acull fins al 10 de maig l’exposició “El Llobregat de L’Hospitalet: deu anys de corrents ciutadans a la llera del riu”, un recull de fotografies de la dècada d’accions dutes a terme pels Padrins del riu Llobregat.