L’Hospitalet ha registrat durant aquest mes de maig 12.025 persones a l’atur. Una xifra que representa una baixada del 0,9% respecte al mes anterior.

El nombre de persones sense feina a L’Hospitalet ha disminuït al passat mes de maig, concretament en 110 persones. La taxa de desocupats a la ciutat se situa ara en 9,27%. És, doncs, la segona baixada consecutiva aquest 2024.

Segons les dades facilitades pel Ministeri de Treball i Economia Social, i recollides a l’Observatori del Treball i Model Productiu, Catalunya també ha registrat unes bones xifres, ja que la taxa d’atur s’ha reduït un 2,14% en comparació al mes anterior, 6.248 persones desocupades menys al país. Per demarcacions, la disminució de l’atur és més acusada a Lleida (-4,2%), seguida per Girona i Tarragona (ambdues -2,3%) i tanca Barcelona amb un descens de l’1,6%.

Es confirma, doncs, la pauta de comportament habitual en els mesos de maig: la reducció mensual de l’atur registrat. De fet, de tota la sèrie històrica (iniciada en 1996) l’atur només ha crescut en aquest mes en 2001, 2008 i 2020.

Per sexe, els homes experimenten un descens més fort que les dones (-2,5% enfront del -1,4%). Respecte de l’edat, com acostuma a passar al maig, l’atur juvenil dels menors de 25 anys (-6,5%) disminueix amb més força que el de la franja de 25 i més anys (-1,6%).

Cal assenyalar que la reducció de l’atur registrat en els mesos de maig de 2023 i 2024 és més moderada que la dels anys precedents. Aquesta evolució estaria afectada per un volum més gran de demandants d’ocupació amb contracte fix discontinu en període d’inactivitat, què no són comptabilitzats com a aturats registrats. A