Ernest Lluch va ser assassinat ara fa 22 anys per la banda criminal i terrorista ETA. L’Hospitalet ha fet, com cada any, un acte d’homenatge a la seva figura amb l’ofrena floral que ha recordat al professor, polític i economista que va estar molt vinculat a la ciutat ja que el seu domicili estava a tocar de L’Hospitalet i moltes de les seves activitats quotidianes les feia en equipaments hospitalencs.

Ernest Lluch va ser assassinat a l’aparcament de casa seva. Gairebé al costat d’on va perdre la vida, L’Hospitalet ha tornat a retre-li homenatge en record de la seva figura i la seva obra com a polític, economista i professor universitari.

Una llarga trajectòria en defensa de la pau i de les llibertats i d’aposta pel diàleg. En l’acte s’ha recordat la seva etapa com a ministre de Sanitat i Enric Lluch, nebot i vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, ha dit que “allò que més agradava a l’Ernest Lluch era la docència però és recordat per la seva etapa al capdavant del ministeri de Sanitat i l’impuls que va donar-li que continua vigent 40 anys més tard”.

El primer tinent d’alcalde, Francesc Belver, ha recordat una de les “tasques que segurament són molt significatives com era l’obsessió pel debat serè i el diàleg per arribar a acords. L’Ernest va arribar a aglutinar simpaties de tot l’arc parlamentari perquè buscava la trobada amb els que pensaven diferent”.

Belver ha recordat que la vida quotidiana de Lluch estava molt relacionada amb l’Hospitalet perquè anava al gimnàs al Fum d’Estampa, comprava al Mercat de Collblanc i passejava per la ciutat i va ser membre del jurat dels Premis Ciutat de L’H”.

L’acte d’homenatge ha acabat amb l’ofrena floral a càrrec de la UGT, el partit i Joventuts Socialistes i els grups municipals del PSC i ERC.