L’Hospitalet ha posat en marxa un taller per promoure la sostenibilitat entre els hotels a través de la certificació Biosphere, un segell que ja té la ciutat i que la situa com una destinació turística que contribueix a un turisme més sostenible. L’objectiu es que el sector públic i privat treballin conjuntament per potenciar L’Hospitalet com a ciutat respectuosa amb el medi ambient.

Deu establiments hotelers de L’Hospitalet han participat a un taller de sostenibilitat turística dirigit a hotels de la ciutat interessats en adherir-se al compromís per a la sostenibilitat Biosphere. En l’activitat s’ha explicat els beneficis d’un sistema de gestió sostenible per atraure nous clients i generar valor afegit i como poden contribuir els hotels a lluitar contra el canvi climàtic.  

Jose Antonio Alcaide, tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica i Turisme, ha assenyalat que “és una forma que els turistes entenguin que venen a una ciutat que és respectuosa amb al medi ambient, no solament la institució sinó també el conjunt dels establiments hotelers”.

De la seva banda, Josep Maria Huguet, president de la comissió del Gremi d’Hotelers de L’Hospitalet, ha explicat que “els hotels de la ciutat que tinguin aquesta distinció estaran més valorats sobretot entre el turista nòrdic que valora molt el compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient. Per això és important treballar perquè els nostres establiments estiguin a l’alçada d’aquesta iniciativa”. Actualment tres hotels de la ciutat ja tenen el segell: l’Hotel Hyatt Regency Barcelona Tower, el Renaissance Barcelona Fira Hotel i l’Hotel Radha.

En l’activitat, es van explicar els disset objectius de desenvolupament sostenible; els beneficis d’un sistema de gestió sostenible per atreure nous clients i generar valor afegit i com poden contribuir els hotels a lluitar contra el canvi climàtic i a la protecció del medi ambient. Es farà una altra edició del taller, el 20 de desembre, aquesta vegada destinat a empreses de la ciutat.

La certificació Biosphere és una iniciativa de l’Institut de Turisme Responsable (ITR) amb la finalitat de certificar les bones pràctiques d’empreses i serveis turístics, impulsada a Barcelona per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.