Amb motiu de la celebració de Tots Sants, l’1 de novembre i Fidels Difunts, el dia 2, el Cementiri Municipal de la ciutat es prepara per l’augment significatiu de visitants amb una ampliació dels seus horaris i serveis. Amb algunes novetats com punts de música en directe, un mural del record i un  projecte sobre el dol perinatal que podria ser una realitat abans que finalitzat el 2023.

En aquest sentit, la Blanca Atienza, cap de serveis de l’àrea municipal d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat, ha explicat a l’Entrevista de l’Informatiu que “volem que aquesta espai de dol perinatal estigui ple de simbolisme. Hi haurà un arbre, unes papallones blaves i un amena d’escocell amb pedres blaves on es podrà dipositar una pedreta per cada ésser estimat. Creiem que és d’un simbolisme molt bonic, i hauria d’estar acabat abans de finals d’any”.

Entre d’altres novetats es troba la ruta sensorial amb tres punts de música en directe amb teclats i violins durant el recorregut de l’eix Teide i Menéndez Pidal. “Atienza afegeix que “també repartirem castanyes amb petits missatges de la sort. Seran missatges encoratjadors en uns dies que per molta gent poden ser més difícils quan han perdut a éssers estimats”.

Una altra de les novetats serà la creació del mural de record. Es repartiran targetes amb missatges o bé cadascú podrà escriure el seu i es penjaran en aquest mural “en record de les persones que ja no hi són”.

Aquests dies són els de més visitant durant l’any i per això el Cementiri Municipal ampliació el seu horari de 9 del matí a 6 de la tarda. A més s’han habilitat 25 punts d’aparcament al carrer Menéndez Pidal per a persones amb mobilitat reduïda, hi haurà més neteja, més presència de la Guàrdia Urbana per garantir la seguretat de l’espai i es col·locaran més banys portàtils.