Aquest dilluns s’ha presentat al Palauet de Can Buxeres el Pacte de Ciutat, un front comú institucional i ciutadà per afrontar els efectes socials i econòmics de la Covid-19, que es desenvoluparà amb l’horitzó del 2023.  

El pacte de Ciutat es va anunciar durant el Ple municipal del mes d’abril i recull les propostes dels grups polítics municipals, les entitats i agents socials, el teixit associatiu, els agents dels sectors econòmic, cultural, educatiu i el moviment veïnal representat per la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de L’Hospitalet.

Les diferents propostes d’actuació s’agrupen en quatre eixos estratègics que s’alineen amb els objectius de desenvolupament sostenible i l’objectiu de “Barreres 0 al 2030”:

  • Entorn urbà: adaptar l’espai públic, la mobilitat i les infraestructures a la nova realitat.
  • Entorn social: reconstrucció de les infraestructures comunitàries: educació, cultura i esports. Posar les persones al centre de les polítiques i garantir drets i llibertats.
  • Entorn econòmic: canvi de paradigma, reforç de l’estat de benestar. Explorar l’intercanvi, la complementarietat, l’economia circular. Impulsar l’ocupabilitat en sectors estratègics.
  • Entorn institucional. Reorganització de l’estructura municipal per adaptar-la de forma segura i eficient a les noves condicions de treball.

D’aquest acord sorgirà un pla de reactivació que s’estructura al voltant de tres idees:

  • Ningú no quedi enrere en la recuperació del municipi
  • Consens cívic per repensar el model de ciutat dirigit a l’increment del benestar i a l’erradicació de desigualtats
  • L’Hospitalet serà capdavantera en innovació social aplicada a la reactivació local.

A l’acte de presentació hi han assistit l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; els portaveus municipals Francesc Belver (PSC), Antoni Garcia (ERC), Miguel García (Cs), Ana González (L’HCP-ECG) i Sonia Esplugas (PP), i representants dels agents socials que integren el Pacte local per l’ocupació: Jose Antonio Alcaide (UGT), Liliana Reyes (CCOO), Santiago Ballesté (AEBALL) i Ramon Vives (PIMEC); Enric Roldan (Espai de Ciutadania) i Manuel Piñar (FAVVLH).