El bo i millor de l’atletisme estatal es reuneix entre divendres i diumenge al Campionat d’Espanya absolut a l’aire lliure. L’H Atletisme hi serà present amb 13 atletes que buscaran la seva millor marca personal o inclús pujar al podi.

Pel club de la ciutat, ser present a l’Estadi Olímpic Camilo Cano amb més d’una dotzena d’atletes ja és tot un premi. El seu director esportiu, Dani Lorente, confessa que “s’afronta el campionat amb moltes ganes, ja que feia anys que L’H Atletisme no classificava a tants atletes. Enguany portem molts candidats i candidates amb opcions de lluitar per les medalles”.

A priori, dels 13 atletes de L‘H Atletisme que hi participen, tenen més opcions de pujar al podi Javi Lorente i Joan Moreno als 400 tanques, el relleu del 4x400m amb Ignacio Flaquer, Joan Moreno, Javi Lorente i Fabián Opance, i Irene Rubio a la prova dels 800. Tot i així, no es descarta donar alguna sorpresa, com ara Mireia Urrutia als 10km marxa.

Els altres representants de L’H Atletisme son Adam Tallón (200 m), Gerard Riera (800 m), Laia Casajoana (1.500 m), Elena Llobera (llargada) que arriba en bon moment, Clàudia Camacho als 200m que buscarà semifinals, Aida Alemany (3.000 obstacles) i Ivet Rovira (Heptatló).

El també hospitalenc Bernat Canet buscarà pujar al podi a la prova reina dels 100 metres.