Passaven dos minuts de les 11h del matí quan ha sonat la sirena d’avís químic instal·lada al barri de Bellvitge, una de les tres que hi ha instal·lades a la ciutat. Aquesta nova prova ha servit per verificar el seu funcionament i que el so sigui conegut per la població. Aquest simulacre, que ha durat uns 15 minuts, s’organitza dins del Pla d’Emergència del sector químic de Catalunya, PLASEQCAT, amb la participació de més de 16 municipis.

Alguns dels veïns del barri de Bellvitge han rebut l’avís al mòbil i quan ha sonat la sirena no els ha agafat per sorpresa. Altres sí que s’han espantat una mica, no pensaven que era una alarma per a risc químic, el so cridaner de l’avís els ha sorprès. Tots ells però han agraït que es facin proves com aquesta.

Els telèfons mòbils de les zones afectades també han emès una so d’alarma estrident. Es tracta d’una prova per tal de testejar el sistema d’alertes de Protecció civil al territori i familiaritzar la població. La d’avui és la tercera i última prova de sirenes que es farà aquest any, després de les del setembre i l’octubre.

Els responsables de Protecció Civil han assegurat que aquesta ha estat la prova que s’ha fet amb la zona de més població de les tres que s’han realitzat enguany.