L’Hospitalet ha registrat durant aquest mes de juny 11.765 persones a l’atur. Una xifra que representa una baixada de 0,13 punts respecte al mes anterior.

El nombre de persones sense feina a L’Hospitalet ha disminuït al passat mes de juny, concretament en 260 persones. La taxa de desocupats a la ciutat se situa ara en el 9,13%. És, doncs, la tercera baixada consecutiva aquest 2024.

La taxa d’atur a L’H és del 9,13%

Segons les dades facilitades pel Ministeri de Treball i Economia Social, i recollides a l’Observatori del Treball i Model Productiu, a Catalunya també s’ha reduït la taxa d’atur un 1,8% en comparació al mes anterior, 5.816 persones desocupades menys al país. Per demarcacions, l’atur disminueix amb més força a Lleida (-3,7%), mentre que Girona (-1,5%), Tarragona (-1,4%) i Barcelona (-1,3%) presenten reduccions similars.

Històricament, els mesos de juny acostumen a mostrar una disminució de l’atur registrat per la temporada turística d’estiu. Enguany, també s’ha produït un descens (-1,8%), similar al de 2023 però més moderat que el d’anys precedents.

Aquesta reducció més discreta estaria afectada per l’existència d’un volum més gran de demandants d’ocupació amb contracte fix discontinu, que no són comptabilitzats com a atur registrat quan es troben en període d’inactivitat.

Per sexes, l’atur masculí continua disminuint amb més intensitat que el femení en termes interanuals, amb una reducció del 2,2% pels homes i de menys de la meitat, un 0,9%, per a les dones. Pel que fa a l’edat, s’ha registrat un lleuger augment de l’atur del 0,2% entre els menors de 25 anys (31 persones més), mentre que es redueix un 1,5% entre les persones de 25 anys i més.