“Mi soledad tiene Alas”, el primer llargmetratge com a director de l’actor Mario Casas, ha estat una  de les darreres pel·lícules que ha convertir la ciutat de L’Hospitalet en un plató de cinema. L’actor va rodar algunes de les escenes de la seva òpera prima als barris de Bellvitge i Sant Josep, en alguns dels carrers on el director va passar la seva infància.

Durant l’any 2022, s’han fet prop de 60 rodatges a L’Hospitalet. Predominen, els espots publicitaris seguits dels llargmetratges, curtmetratges i sèries. Els llargmeratges La Maternal i El practicante i la sèrie El inocente són algunes de les darreres produccions en què es poden veure espais de L’Hospitalet.

L’Hospitalet és la sisena ciutat amb més rodatges segons la llista elaborada per l’Institut Català d’Empreses Culturals.

Silvia Tomasa, responsable de Film Office L’Hospitalet, ha explicat que “jo crec que no és només que hi hagin grans produccions com la pel·lícula del Mario Casas, sinó que passen petites coses a la nostra ciutat que fan que les productores acabin entenen que L’Hospitalet té potencial per poder fer el que ells tenen interès en du a terme”.

Productors de tot tipus busquen localitzacions a la ciutat per rodar llargmetratges, documentals o anuncis publicitaris ja que s’adapta a diferents estètiques i és molt versàtil. Des de ciutat de negocis al voltant dels edificis de la Plaça Europa, fins a barris amb racons ideals per recrear ambients dels anys 70 i 80.

Segons Silvia Tomassa, “la transformació de la ciutat, els canvis urbanístics en algunes zones, i projectes com el districte cultural han potenciat encara més L’Hospitalet com un dels emplaçaments escollits per les productores per rodar els seus films”.

Els espots i la fotografia també són altres de les peticions de rodatge a la ciutat. La marca L’Hospitalet com a plató de cinema, doncs, es consolida des de fa uns anys.