La segona etapa de la volta ciclista a Espanya tindrà lloc aquest diumenge 27 d’agost i anirà des de Mataró fins a Barcelona. El darrer tram del recorregut passarà per L’Hospitalet.

En concret, els ciclistes entraran des de Cornellà per l’avinguda Carrilet fins a arribar a la rambla de la Marina, des d’on enllaçaran fins a agafar la Gran Via de L’Hospitalet. L’etapa acabarà a la muntanya de Montjuïc, a Barcelona.

La caravana publicitària de La Vuelta s’instal·larà a l’entrada del Parc de Bellvitge de la rambla de la Marina. L’horari dependrà del ritme dels corredors però l’organització preveu que serà al voltant de les 15:54.

Aproximadament una hora més tard arribaran els ciclistes, entre les 16:58 i les 17:21. El pas pel parc de Bellvitge serà a 15 km del final d’una etapa que acabarà a la muntanya de Montjuïc, en un recorregut que sempre resulta molt atractiu pels espectadors.

mapa-vuelta

 

Afectacions al trànsit i al transport públic

El pas de la ronda espanyola per L’Hospitalet generarà diverses afectacions al trànsit i al transport públic urbà. En concret, el recorregut de La Vuelta afectarà fins a sis línies de bus: M12, M14, L10, L52, LH1, LH2.

La línia L52 serà la més afectada quant a horari, ja que cinc de les seves parades quedaran anul·lades des de les 12:00h i fins que acabi l’etapa. El recorregut habitual per avinguda Carrilet i Enric Prat de la Riba es modificarà i el bus passarà per l’avinguda Josep Tarradellas.

La resta de línies quedaran afectades a partir de les 14:30h i fins que acabi la cursa. En tots els casos, hi haurà rutes i parades alternatives per evitar passar pel mateix recorregut que els ciclistes.

En aquest sentit, cal recordar que les afectacions no es limiten a L’Hospitalet i que altres ciutats veïnes també tindran modificacions de les seves línies de bus i/o tramvia. En el cas de Barcelona, a més, aquestes variacions també es produiran dissabte, amb la contrarellotge per equips amb la qual s’iniciarà la ronda espanyola. Per això és important visitar la pàgina d’avisos del servei de l’AMB per tal de planificar amb antelació la millor manera de desplaçar-se.

D’altra banda, el trànsit també es veurà afectat amb el tall dels carrers per on transcorre la volta ciclista a Espanya. En aquest sentit, el moment de l’aturada de vehicles privat dependrà del ritme de carrera però, tenint en compte que el pas dels ciclistes per L’Hospitalet està previst sobre les 17h, seria recomanable planificar rutes alternatives durant les primeres hores de la tarda de diumenge.