Els millors improvisadors de rap freestyle competeixen el 15 i 16 de desembre a La Farga Centre d’Activitats per aconseguir el títol nacional a la Freestyle Master Series d’Espanya. El rap freestyle ha guanyat popularitat amb els anys i s’ha convertit en un fenomen que atrau, sobretot, als més joves. I és que la competició compta amb una comunitat de 25 milions de seguidors a xarxes socials i s’ha expandit a 11 països de parla hispana.

La primera Freestyle Master Series es va fer a Barcelona al 2017 amb 300 persones com a públic. Per la competició d’aquest divendres i dissabte s’han venut totes les entrades i La Farga acollirà, en total, més de 8.000 persones. Un dels fundadors i CEO d’Urban Roosters, empresa organitzadora de la lliga, Pedro Henrique, ha explicat al programa Taquilla Inversa que “el rap freestyle és la improvisació”. “Es tracta d’agafar un bit i poder improvisar i crear rimes i versos com si fos un poema en directe”, diu Henrique.

Passats aquests dos dies de play-offs i final, hi haurà un campió nacional, un altre que baixarà de categoria i un ascens directe. La resta de possibles ascensos i descensos es decidiran a la Copa Federació i el Torneig d’Ascens. Més enllà de la lliga nacional, al final de la temporada es disputa la FMS Internacional, on hi participen els tres primers de cada lliga. Recordem que actualment hi ha 7 lligues a països de parla hispana, més Brasil.