Balanç molt satisfactori del festival Dansa Metropolitana a l’Hospitalet, una programació que ha presentat espectacles de diversos formats i companyies, amb l’objectiu de fer més propera aquesta modalitat al gran públic.

Espectacles gratuïts de companyies professionals, però també d’artistes emergents i escoles de la ciutat, s’han pogut gaudir aquest cap de setmana, en espais propers al Poliesportiu del Centre, com els jardins de Can Sumarro, els patis del Museu de l’Hospitalet i de la Masia de Can Riera o l’espai Palmeres. “És una programació molt eclèctica, que barreja diferents llenguatges artístics i que també suma l’escoles de la ciutat, tant d’estil clàssic, com contemporani i també dansa urbana”, explica Jordi Coromines, organitzador del Territori Dansa.

Durant el dia també han pogut gaudir de propostes experimentals, com la narració intimista d’un crit a la pau de Claire Ducreux, o l’aposta de fusió del claqué, la percussió corporal i la música electrònica del ballarí Matteo Nicolai.

La celebració del Territori Dansa culmina la Quinzena Metropolitana a l’Hospitalet, que ha tornat a tenir una gran resposta per part del públic. Unes setmanes intenses, on les programacions dels teatres i espais de la ciutat, han aconseguit mantenir-se tot i les inclemències meteorològiques del passat cap de setmana, i que segons l’organització han sigut un èxit de participació.

Dansa Metropolitana finalitza edició a la ciutat, i es consolida com un festival cultural en creixement, en què ja participen 12 ciutats de l’àrea metropolitana.