El govern ha convocat de forma extraordinària la Comissió Interdepartamental de Sequera per declarar l’emergència al sistema Ter-Llobregat que està en nivell molt baixos, en concret, al 16,34% i es preveu que continuï baixant arribant a un mínim com no es recorda.

L’Hospitalet, Barcelona i els municipis de l’Àrea Metropolitana patiran les restriccions la qual cosa afecta a 6 milions de persones. Així el límit serà de 200 litres per persona i dia però la reducció més important es donarà a l’agricultura amb un 80%, la ramaderia, un 50% i els usos industrials i recreatius, d’un 25%.

Tampoc es podran regar espais verds ni netejar carrers o vehicles amb aigua potable. Pel que fa a l’esport, els centres que vulguin continuar omplint piscines o regant camps esportius hauran de compensar aquesta despesa d’aigua amb mesures com el tancament de les dutxes.

Situació extrema de sequera i no s’albiren pluges

La portaveu del govern, Patrícia Plaja ha dit que “la previsió és que entrem en els propers dies en estat d’emergència. Les altes temperatures de la setmana passada i d’aquesta tenen un impacte rellevant en els embassaments, amb un descens més pronunciat, més propi de la primavera”.

La fase d’emergència és la més greu i té tres fases: la primera amb un consum màxim de 200 litres per persona i dia; en el segon són només 180 litres i el tercer, 160, a més d’altres restriccions que s’aplicarien.

Catalunya arriba a aquesta situaciódesprés de 38 mesos seguits de sequera.