El Pont de la Llibertat, l’escultura d’Eduard Arranz-Bravo que ret homenatge a la lluita antifranquista, ha estat l’escenari del tradicional acte de celebració del Dia de la Memòria Democràtica de L’Hospitalet. Una jornada que vol reconèixer els veïns i veïnes de la ciutat que es van comprometre amb valors com la democràcia, la llibertat, la pau i la justícia social.

Carles Vallejo, president del Memorial Democràtic dels Treballadors de SEAT, explica que “és un acte en memòria dels lluitadors i lluitadores de L’Hospitalet que van patir la repressió del franquisme per lluitar per les llibertats i pels drets polítics i socials que gaudim i que no van ser regalats”.

Així, Vallejo destaca que “és molt important que sobretot les noves generacions sàpiguen que va ser la lluita d’aquestes persones la que va acabar amb una dictadura terrible que va caure sobre L’Hospitalet amb presó, afusellaments i exili”.

Ofrena floral a El Pont de la Llibertat. Foto: Gabriel Cazado

En la mateixa línia, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha assegurat que “hem de recordar els centenars de persones que van lluitar perquè avui nosaltres, els seus fills i nets, puguem tenir aquesta llibertat. No podem oblidar la nostra història i d’on venim per saber on som i reflexionar cap a on anem”.

L’acte ha comptat també amb la tradicional ofrena floral per part de representants dels grups municipals del PSC, Esquerra Republicana i L’Hospitalet En Comú-Podem.

Un record a Arranz-Bravo

En l’homenatge també s’ha recordat la figura de l’escultor Eduard Arranz-Bravo, que va morir divendres passat.

En aquest sentit, Marín ha destacat que “la seva obra i la seva implicació es quedarà a la nostra ciutat. És una persona estimada i reconeguda que va dissenyar El Pont de la Llibertat i també l’Acollidora, aquest símbol de la ciutat amb què tots ens sentim identificats”.

Durant l’acte, l’Associació Cultural Poètica Luz de Luna també ha recitat el sonet Al Pont de la Llibertat, d’Antonio Mayo.