El Centre d’Estudis de L’Hospitalet, en un treball conjunt amb el Museu de la ciutat, ha organitzat un itinerari per la Granvia amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni. La ruta ha iniciat el recorregut davant de la Ciutat de la Justícia i que ha finalitzat a prop del riu Llobregat.

Els visitants han pogut observar mostres d’arquitectura de diverses etapes, que han format part de la transformació històrica d’aquest eix des que es va planificar fins a l’actualitat. Els estils arquitectònics predominants a la zona són el contemporani, el fabril i l’agrari.

“Aquest any hem proposat una ruta per la Granvia de L’Hospitalet, ja que fa alguns any que, per les Jornades Europees del Patrimoni, organitzem un itinerari en algun dels eixos viaris de la ciutat. Per exemple, hem fet la carretera de Collblanc o la de Santa Eulàlia. Són temes molt amplis que van més enllà del barri i que expliquen com creix i com es mou la ciutat”, ha explicat la Marta Piera, qui s’ha encarregat d’organitzar la ruta i que és arquitecta i historiadora de l’art.

L’activitat ha estat un èxit de participació. A causa d’això, s’han fet dos grups que paral·lelament han pogut gaudir del recorregut. La idea d’escollir la Granvia sorgeix de la necessitat de crear un itinerari inèdit que expliqués el patrimoni cultural de l’últim eix viari que els hi quedava per explicar.

“La idea era que volíem continuar amb aquests eixos. Volíem explicar la ciutat en un espai ample, amb temes transversals”, ha assenyalat la Marta. “És molt important poder explicar el patrimoni de cara a la ciutadania i que puguin aprendre del que hi ha a la nostra ciutat”, afegeix sobre la importància de donar a conèixer el patrimoni cultural.

Les Jornades Europees de Patrimoni són una iniciativa impulsada pel Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebren des de l’any 1991. L’objectiu d’aquestes jornades és que la població pugui viure experiències i activitats relacionades amb el patrimoni cultural propi, tant local com regional.