L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de L’Hospitalet va celebrar dissabte el Dia del Voluntari de Protecció Civil amb el lliurament de condecoracions a diverses personalitats.

S’han lliurat diplomes i felicitacions als voluntaris de L’Hospitalet que porten més temps fent aquest voluntariat. A més també s’han lliurat 11 medalles col·lectives i individuals, en reconeixement dels treballs fets en matèria de protecció civil pels diferents cossos de seguretat de la ciutat.

“És el reconeixement a tota la feina i tots els serveis que han fet els voluntaris. Nosaltres estem de servei tot l’any, ja que efectuem tots els serveis preventius, però també els operatius per pluja i vent o els incendis de grans dimensions” explica el president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Aurelio Calvo.

Per això en l’acte s’ha lloat la feina de protecció de les persones, pel que fa a previsió i prevenció, a més de la participació en actuacions de risc en altres poblacions, com les inundacions d’Alcanar del passat mes de setembre.

Presència de diferents cossos de seguretat

Des del consistori, Jesús Husillos, tinent d’alcaldia de Seguretat, Mobilitat i Recursos Humans, ha qualificat d’excepcional la tasca de teixir complicitats amb la resta de cossos: “Hem tingut una fotografia segurament difícil de repetir en altres territoris i ha quedat palesa la complicitat amb la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Urbana, i també amb diferents dotacions de l’exèrcit, que en definitiva són tots els agents que en una hipotètica emergència poden intervenir”.

Els voluntaris de protecció civil també han volgut destacar la caserna del Bruc i l’UME de Saragossa per la seva tasca de formació del cos i la seva col·laboració durant la pandèmia de Covid-19.