L’Hospitalet ha commemorat aquest divendres el 8M, Dia Internacional de les Dones, amb tot un seguit d’actes centrats en la lectura del manifest que s’ha fet a plaça de l’Ajuntament, punt final del recorregut de la concentració que ha començat a la rambla de Just Oliveras.

Impliquem-nos per enfortir la igualtat! ha estat el lema escollit enguany per encapçalar un manifest, el·laborat per Grups de dones de la ciutat, que recorda la necessitat d’implicació i corresponsabilitat de tota la societat en la igualtat de gènere.

El text que interpel·la especialment als homes, defensa que les reivindicacions feministes han de ser una lluita compartida: “Necessitem que els homes s’adonin que és una lluita conjunta, en que han de perdre privilegis per poder mantenir els drets de tots” ha explicat Montserrat Parejo, presidenta del grup de Dones de Collblanc-La Torrassa.

El manifest també ha denunciat algunes de les desigualtats per raó de gènere que es donen a la societat, especialment en l’àmbit laboral i de la llar. Denuncien la falta de corresponsablitat en les tasques de la llar i les cures, i les renúncies que les dones han de fer en la seva carrera professional, que segueixen cobrant de mitjana un 24% menys que els homes.

En l’acte també hi hagut temps per parlar de la pressió estètica que afecta l’autoestima i la salut mental, la invisibilització del paper de les dones al llarg de la història, o l’augment dels casos de violència, com en els casos de ciberassetjament sexual, que s’han multiplicat per cinc en menors de 16 anys.

“Les violències són la punta de l’iceberg, però també hem vist que les dones s’atreveixen a denunciar més, també en agressions dins la parella” ha remarcat Parejo.

Per això s’ha destacat la importància d’una educació amb perspectiva de gènere i ha demanat que l’administració impulsi polítiques d’igualtat.