L’Hospitalet se suma aquest estiu, un any més, al programa “Vacances en pau” d’acollida de nens sahrauís i l’entitat que ho fa possible a la ciutat és “L’Hospitalet amb el Sàhara”.

La seva vicepresidenta, Olga Rodríguez ha anunciat que enguany “arriben una vintena de criatures, la majoria ja tenen famílies acollidores, però ens faltaria encara unes quatre famílies més per poder acollir-los”.

Els infants estan a L’Hospitalet durant dos mesos, juliol i agost. Olga Rodríguez, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu ha recordat que el programa té tres parts destacades: “Sobretot venen per fugir de les temperatures infernals que tenen al desert del Sàhara. Hi ha una altra part molt important és que els fem revisions mèdiques de les dents, dels ulls, analítiques, etc; i una altra part molt important també és el tema alimentari, doncs aquí poden menjar tot el que menjem nosaltres”.

L’Hospitalet amb el Sàhara també posa en marxa un programa d’activitats per facilitar també la conciliació a les famílies d’acollida. “El que fem és que els nens tenen un casal al juliol al matí, i a les tardes organitzem altres activitats, i una de les que més els hi encanta al nens és visitar els Bombers de L’Hospitalet” diu Olga Rodríguez.

“Són més les famílies que repeteixen que les que no” apunta Rodríguez, “pensa vénen amb quatre anys i estan fins els dotze, els hi agafes estima i tens ganes de tornar-los a veure. La majoria de les famílies sembre repeteixen”.

Per acollirse al programa “Vacances en pau” es demana tenir ganes d’acollir un nen i només hi ha un sol requisit “s’ha de demanar el certificat conforme no es té delictes sexuals” ha conclós Olga Rodríguez.

Més informació per acollir infants sahrauís als telèfons 636 02 25 26 i al correu electrònic: hospitaletambelsahara@gmail.com