Sputnik Creations és una empresa hospitalenca especialitzada en efectes especials i caracterització. Un dels darrers films en què ha participat és Los inocentes, que acaba d’estrenar-se al Festival de Sitges. Filmax és tambe una empresa hospitalenca i ha produït Retornados, que divendres s’estrena al festival. L’Hospitalet està present al Festival de Sitges. 

Sputnik Creations és una empresa petita, situada a barri de la Florida. Quan entrem al seu local sembla que ens hem introduït al túnel del terror: màscares sagnants, cares desfigurades, monstres, esquelets. Sputnik s’ha especialitzat en maquillatge, caracterització i efectes especials i un festival en què saben molt de tot això és el de cinema fantàstic i de terror de Sitges.

Enguany Sputnik participa a Sitges amb dos projectes. D’una banda s’ha encarregat de la caracterització del film Los inocentes, un slasher (comèdia de joves) dirigida per 12 joves directors que tot just han acabat els seus estudis cinematogràfics a l’ESCAC. El film explica la història d’uns joves que, un 28 de desembre, passen la nit en un alberg abandonat i sobre el que diuen hi cau una maledicció. Els protagonistes començaran a ser víctimes de blomes molt macabres.

Estem molt orgullosos de la feina que hem fet. Li hem dedicat molt de temps. A més, m’ha impactat que tot i que està dirigida per 12 persones, això no es nota. Crec que Los inocentes hauria de guanyar algun premi”, explica Eduardo Barragán, tècnic en cap d’efectes especials d’Sputnik Creations.

A més d’aquest llargmetratge, aquesta empresa hospitalenca també ha treballat els efectes especials de diversos curts que aspiraven a projectar-se a Sitges. Finalment, només un es podrà veure al festival, Timothy.

Ara Sputnik treballa en diversos projectes cinematogràfics i televisius, com ara un porc senglar que sortirà a la sèrie Isabel, i també en performances de carrer. “Aquí a L’Hospitalet es fan coses importants. A més, en el nostre cas, la feina és divertidíssima”, conclou Eduardo Barragán.

Fílmax: una de zombis

La productora hospitalenca Fílmax és també assídua al Festival de Sitges. Moltes de les seves produccions són films de terror o de gènere fantàstic. Fa uns anys va triomfar amb REC, de Jaume Balagueró.

Enguany presenten al festival Retornados, un film de zombis: la humanitat ha aconseguit sortir de l’atac dels zombis gràcies a una proteïna que contraresta els efectes i impedeix que alguns es converteixin definitivament en no morts. Amb l’epidèmia controlada, tots viuen en aparent harmonia… fins que les existències de la miraculosa poció comencen a escassejar. El seu director, Manuel Carballo, ha explicat que “és la primera pel.lícula de zombis, sense zombis. L’element terrorífic és el monstre que porten dins i no amb zombis que ens ataquen”

El desenvolupament del guió i la postproducció s’ha realitzat a L’Hospitalet i el rodatge en una petita ciutat a cinc quilòmetres de Toronto, Canadà. Carballo ha definit la seva pel.lícula com “una barreja de gèneres. Terror, drama romàntic, thriller, ciència-ficció amb tocs de road-movie”

L’estrena de la pel•lícula al Festival de Sitges tindrà lloc el pròxim divendres. I arribarà a les sales de cinema el 15 de novembre.