La convenció ha estat un lloc de trobada pels amants dels videojocs però també per creadors de continguts, dissenyadors i empreses que aposten pel sector dels videojocs en català.

L’Hospitalet és escenari del SAGA, el primer saló del gaming en català. La Plataforma per la Llengua, amb el departament de Cultura de la Generalitat, ha impulsat un saló per als amants dels videojocs a la Farga, amb l’objectiu de visibilitzar els videojocs, les competicions i les retransmissions d’esports electrònics en català.

“El públic jove i adolescent inverteix moltes hores del seu temps lliure gaudint dels videojocs i, si aquest continut no està en català, empraran altres llengües”, afirma Roger Baldomà, membre de l’executiva i de la comissió de videojocs de Plataforma per la Llengua.

El Saló ha comptat amb una cinquantena d’expositors i neix per ser el punt de trobada d’empreses creadores de videojocs, comunitats de jugadors, centres formatius i institucions públiques. A més de provar diferents videojocs, els assistents també han pogut parlar amb els creadors i crear unes sinergies que, en el sector del gaming, solen produir-se a l’entorn virtual.

Norman López, és streamer a Twitch. Amb una comunitat de 10.000 seguidors explica que aquesta és la primera vegada que assisteix a esdeveniment on “trobem creadors de continguts, desenvolupadors de videojocs, equips de jugadors professionals…, en definitiva, molts agents del món del gaming, cosa que ens permet crear unes sinèrgies espectaculars”.

I és que el català s’obre pas a les competicions oficials del popular videojoc League of Legends. Per primer cop, una competició d’esports electrònics en català serà reconeguda oficialment. Serà la competició LIOP del LoL, organitzada per Gamesports Electrònics. “Ens dediquem a retransmetre com juguen els equips en català”, explica Noé Bosch, soci co-fundador de la iniciativa, però reconeix que els inicis no han estat fàcils: “tothom estava molt disgregat però hem començat a fer soroll i ja tenim a diversos clubs interessats en unir-se” d’arreu del territori.

Altres activitats que han tingut lloc durant el cap de setmana han estat xerrades informatives, jocs amb realitat virtual o partides de futbol mitjançant cotxes de radiocontrol.