El primer Fórum Coffee Festival, punt de trobada del món cafeter i dels millors experts en tot allò relacionat amb aquesta beguda, ha obert les portes a La Farga de L’Hospitalet. Fins diumenge, s’esperen uns 10.000 visitants en aquest certamen que aspira a ser en el major saló dedicat al cafè.

El Festival es presenta “com una finestra oberta al treball que realitza tot un sector per a aconseguir l’excel·lència en l’experiència del consumidor amb el cafè”, en paraules de la seva directora Yolanda Bolaños. I és que, el Fòrum Coffee Festival no té precedents. “Sorgeix amb l’objectiu de fomentar el contacte real entre totes les baules de la cadena del cafè, en benefici dels productors, la indústria i els consumidors. És un nou esdeveniment en el qual compartir coneixement sobre cafè, un fòrum on indústria i consumidors podran intercanviar inquietuds sobre aquest producte, aprendre, descobrir i deixar-se sorprendre per les noves tendències”.

L’agenda d’activitats alberga cites imprescindibles, com el 1r Coffee Symposium, l’apartat més professional del Fòrum Coffee Festival amb ponències, taules rodones i xerrades. També destaca la celebració del Campionat Nacional Barista Pro Fòrum Cafè, que donarà a conèixer al millor barista del país. Són 16 els participants que es presenten a aquest campionat en el qual hauran de demostrar que són els millors en set disciplines: Tast, Comanda, Cafè Filtre, Beguda d’Autor, Origen, Latte Art i Espresso Blend. El premi pretén distingir al barista més complet, segons l’organització.

Durant el Fòrum Coffee Festival també hi haurà altres activitats com tallers, masterclass i exhibicions.

Aparador de les últimes tendències i novetats

El Fòrum Coffee Festival serà, a més, l’aparador més gran de les últimes tendències en el sector. Més de 65 estands mostraran les novetats més actuals en màquines espresso tradicionals, vending, super automàtiques, màquines domèstiques i de cafè filtre, molinets, parament barista, embalatge, filtres d’aigua, màquines de torrar, servei tècnic, vaixella… També hi haurà expositors de micro roaster, cafeteries d’especialitat, productors i importadors.

El consum del cafè a Espanya

El cafè és una de les begudes més consumides al país, i la segona a tot el món, després de l’aigua. De fet, el 83% dels espanyols consumeixen almenys 1 tassa de cafè al dia. En definitiva, a Espanya es consumeixen uns 65,5 milions de tasses de cafè al dia. També és un acte social, ja que el 78% dels consumidors assegura prendre cafè amb amics, en família o amb companys de treball.