Centenars d’atletes han participat, aquest dissabte, en el Campionat de Catalunya d’atletisme adaptat, competició celebrada al Complex Esportiu Municipal L’Hospitalet Nord. Un esdeveniment que significava, per a molts, l’estrena de la temporada a l’aire lliure. L’Hospitalet Atletisme, a més de coorganitzar el campionat, també ha estat present amb atletes que han sumat una vintena de medalles.

Més enllà de L’Hospitalet Atletisme, el campionat ha servit per veure a diferents figures del paratletisme català. Un d’ells ha estat Xavi Porras, bronze a Pequín 2008, que malgrat que ja ha deixat la competició d’alt nivell, no s’ha volgut perdre la cita a casa seva, L’Hospitalet. “Segueixo entrenant i segueixo competint però divertint-me i gaudint d’una forma molt diferent”, explicava Xavi Porras.

El Campionat de Catalunya d’atletisme adaptat l’han organitzat, conjuntament, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, la Federació Catalana d’esports per a persones amb discapacitat física i la Federació Catalana d’Esports per a persones amb ceguera o deficiència visual. El lloc triat, L’Hospitalet, no és casualitat. La ciutat i el club sempre han apostat per l’atletisme adaptat. “Creiem en la cultura de l’atletisme adaptat i en la seva integració amb el no adaptat”, afegia Josep Maria Piqueras, president de L’Hospitalet Atletisme.

Finalitzat el Campionat de Catalunya adaptat, el Complex Esportiu Municipal L’Hospitalet Nord ja es prepara per a les següents dues cites previstes: el campionat de Catalunya universitari, el 23 de març, i el Míting Internacional de Paratletisme, el pròxim 27 d’abril.