Aquest cap de setmana el Complex Esportiu Municipal de L’Hospitalet Nord ha acollit el Campionat de Catalunya Absolut d’Atletisme, una gran fita esportiva que ha reunit als millors atletes catalans de categoria masculina i femenina. 

L’Hospitalet ha estat l’escenari escollit per disputar l’esdeveniment més important de la temporada: el Campionat de Catalunya Absolut d’Atletisme. Durant dues jornades de competició s’han reunit els atletes amb les millors marques catalanes.

“És el millor campionat d’aire lliure que hi ha a Catalunya, on poden participar els i les millors atletes catalans”, explica Mercè Rosich, presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme.

Per a L’Hospitalet Atletisme és tot un honor acollir aquest campionat, ja que enguany celebren una data molt especial, el 30è aniversari del club.

Segons explica Josep Maria Piqueras, president de L’Hospitalet Atletisme, “molts dels atletes que participen en aquest Campionat de Catalunya són finalistes o participen en el Campionat d’Espanya Absolut i alguns d’ells participen a nivell internacional, per tant és un plaer tenir-los a L’Hospitalet”.

El Campionat ha transcorregut amb força èxit pels atletes de L’Hospitalet, que ha comptat amb més de 30 finalistes i 7 medalles que es queden a casa.

En el 1500m Miquel Domènech ha aconseguit emportar-se el títol de sotscampió de Catalunya, en els 3000m obstacles Roger Sans i Aida Alemany també s’han endut la medalla de plata. Marc Alique s’ha emportat el bronze a la javelina i Olga Morraja s’ha quedat amb la tercera posició a disc. Rubén Liste també s’ha penjat la plata al 5000m marxa. I una de les grans sorpreses per L’Hospi ha estat la plata que ha aconseguit l’equip del 4x100m femení.

A banda dels resultats, els atletes  de L’Hospitalet han gaudit molt d’aquest campionat d’alt nivell disputat a casa.

El Campionat de Catalunya Absolut també ha comptat amb atletes de nivell internacional, que han aconseguit pujar al graó més alt del podi, com Xènia Benach al 100m tanques, Laura Redondo al martell, Bernat Canet al 100m i Esther Guerrero al 1500m.

La Esther Guerrero explica que “he pogut competir amb la meva germana i tenia moltes ganes d’ajudar-la a que millorés el seu registre personal. Ara el meu proper objectiu és guanyar el Campionat d’Espanya Absolut”.

Durant les dues jornades de competitció s’han aconseguit dos rècords del Campionat: Pol Retamal, atleta del Barça, al 200m i Andrea Florina, de l’Agrupació, a la llargada.

Enguany la Federació Catalana ha posat un premi especial pels guanyadors i guanyadores, seran els representants de Catalunya al Campionat d’Espanya d’Autonomies que tindrà lloc a Pamplona d’aquí a dues setmanes.