Els infants sahrauís ja es troben a la ciutat per passar els mesos de juliol i agost amb les famílies acollidores. Enguany són 18 infants d’entre 6 i 8 anys, 16 dels quals ja havien estat a L’Hospitalet.

L’estada dels infants a la ciutat, organitzada per l’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara, amb el suport de l’Ajuntament, té com a objectiu allunyar-los durant dos mesos de les dures condicions de vida als campaments de refugiats del desert algerià, complementar l’alimentació que tenen durant la resta de l’any i oferir-los atenció mèdica. Forma part del programa Vacances en pau, que ha acollit més de 12.000 infants sahrauís a tot Catalunya els últims 20 anys.

Aquests infants, procedents dels campaments de refugiats de Tindouf, a l’Algèria, durant l’estiu conviuen amb altres nens, participen en activitats i sortides i acudeixen a visites mèdiques, entre elles, una consulta oftalmològica per iniciar tractaments en cas de lesions o malalties visuals. Es tracta d’un reconeixement mèdic complet per detectar possibles problemes de salut i pal•liar diverses malalties derivades de la desnutrició i de les condicions climatològiques del desert.

El Palauet de Can Buxeres ha servit, com cada any, per fer la recepció oficial als nens sahrauís i les famílies acollidores, amb la presència també del president de l’Associació L’Hospitalet amb el Sàhara, Pedro Pérez; el representant del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya, i representants de grups polítics municipals.

Des de 1990, l’Ajuntament col·labora amb aquesta iniciativa fent tasques de difusió per sensibilitzar la ciutadania sobre la situació que viuen els infants sahrauís als camps de refugiats, i també amb les diverses activitats realitzades durant l’any per l’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara.