Aquest estiu, disset infants sahrauís, d’entre 9 i 11 anys, passen les vacances a L’Hospitalet gràcies a l’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara i amb la col·laboració de l’Ajuntament. Aquest dimecres va tenir lloc la benvinguda oficial al Palauet de Can Buxeres.

La majoria d’ells, a L’Hospitalet, ja s’hi senten com a casa. És el tercer estiu que passen a la ciutat amb les seves famílies d’acollida. Durant aquestes vacances van al casal, fan excursions, visites a la platja i aniran de colònies. Les activitats amb aigua, però, sempre són les que més triomfen. “El què més m’agrada és la piscina i la platja”, expliquen.

L’objectiu del programa d’acollida és poder-los oferir un refugi de les altes temperatures dels campaments de refugiats de Tindouf, complementar l’alimentació que tenen durant la resta de l’any i oferir-los atenció mèdica. “Els fem revisions mèdiques, anàlisis i també revisions oftalmològiques”, apunta Olga Rodríguez, vicepresidenta de L’H amb el Sàhara i mare d’acollida.

Després de passar l’estiu, infants i famílies acollidores generen un gran lligam que es manté viu durant l’any. De fet, es programen diverses visites als campaments perquè ambdues famílies puguin conèixer’s i conviure durant uns dies allà.

L’alcalde, David Quirós, va rebre aquest dimecres els infants i les famílies acollidores al Palauet de Can Buxeres, en un acte en què també hi van assistir el president de l’Associació L’Hospitalet amb el Sàhara, Pedro Pérez; el representant del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya; representants de les ONG Medicus Mundi, Enginyers sense Fronteres, Agermanaments sense Fronteres, Solidaritat UB i l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS), i representants de grups polítics municipals.