Irene López León (L’Hospitalet de Llobregat, 1984) participa del 19 d’abril al 2 de juny a l’exposició col·lectiva DUO al Museu STRAAT d’Amsterdam. Es tracta d’una col·laboració creativa hispanoholandesa que mostra deu murals (cadascú de 5 x 3,5 metres) a on s’explora visualment la història cultural d’Espanya i els Països Baixos. El Reis d’Espanya Felip VI i el seus homòlegs holandesos inauguraran la mostra el dijous 18 d’abril.

Els deu artistes urbans reconeguts internacionalment, provenen cinc d’Espanya i cinc dels Països Baixos. Agrupats per parelles formades per un membre de cada país, cada duo reflexiona sobre diferents temes culturals i a la vegada cada artista ha de crear una obra pròpia in situ.

A Irene López León, veïna de la Florida, se li han obert les portes de l’SRAAT d’Àmsterdam de la mà de Suso Fandiño, Suso33, un impulsors de l’art urbà a Espanya i un dels promotors del festival que es farà a la ciutat holandesa.

Les parelles artístiques i els temes que abordaran són:

Llegat artístic: Belin i TelmoMiel
Trajectòria històrica: Musa 71 i Leon Keer
Estils arquitectònics: SUSO33 i Mick la Rock
Visions de futur: Okuda San Miguel i Mr. June
Paisatges naturals: Irene López i Nina Valkhoff

L’exposició pretén posar de relleu l’evolució i la diversitat de cada país en l’àmbit dels murals i l’art urbà, des dels artistes pioners que van donar a conèixer aquesta forma d’art al món, fins als que actualment estan canviant la percepció del públic.

Sobre Irene López

Irene López León, pintora i muralista, és reconeguda per obres que combinen allò figuratiu i abstracte dins d’un joc vibrant de color. Les seves primeres inclusions a la pintura van ser al carrer, les quals la van portar a experimentar amb l’art mural. Un exemple és el mural que va realitzar fa uns anys als Blocs Florida.

La seva habilitat per portar el seu art des dels carrers fins a les galeries, han proporcionat a Irene, la participació activa en festivals d’art urbà i exposicions a diferents parts del món, consolidant així la seva carrera al món de l’art.

Irene López va exercir durant dos anys, per encàrrec de l’Ajuntament, com a comissària d’art urbà a L’Hospitalet.

Sobre el Museu STRAAT

STRAAT és un dels museus d’art urbà més grans del món. En un gran edifici situat a les instal·lacions de l’NDSM d’Amsterdam, s’exposen més de 180 obres d’art de gran dimensions. Aquestes obres han estat creades in situ per artistes internacionals. La col·lecció s’amplia periòdicament i ofereix als visitants l’oportunitat de veure la feina dels artistes en directe.