La Fàtima Ofkir, la jove hospitalenca empresonada a Oman, fa gairebé tres anys, i condemnada per tràfic de drogues, viu moments de desesperança a la presó. Parlem amb la seva advocada, Mónica Santiago, que segueix treballant per a la seva extradició

Mónica Santiago afirma que segueix treballant perquè la Fàtima pugui ser repatriada i complir condemna a Espanya. No tenen cap esperança que amb la finalització del Ramadà, el proper 14 de maig hi hagi cap tipus d’indult per part del sultà.

L’advocada de la Fàtima afirma que “no creiem que sigui indultada perquè els delictes comesos en relació a les drogues o a la prostitució no solen ser objecte d’indults” Afegeix que “la ministra d’assumptes exteriors està també treballant i en converses amb el govern d’Oman perquè la Fàtima sigui traslladada aquí i pugui complir condemna”

Aquest trasllat a Espanya facilitaria la vida de la Fàtima Ofkir. A l’estiu, complirà tres anys a la presó d’Oman per una sentència ferma per tràfic de drogues. La jove hospitalenca, de 21 anys, té les trucades limitades a la seva família i també a la seva advocada, i s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies de la presó. “La Fàtima està molt desesperada i a més ha hagut de convertir-se a l’Islam per no ser mal vista per la resta de recluses”

Des de L’Hospitalet, s’ha impulsat la web freefatima per a la família. La Fàtima Ofkir va estar molt implicada a diferents entitats de la ciutat com l’equip de sofbol de l’Hércules, l’Associació Itaca o l’Escola Municipal de Música. Amb una condemna de 25 anys de presó, l’advocada espera que, el més aviat possible, puguin repatriar la Fàtima i estigui a prop de la seva família.