Fàtima Ofkir, la jove hospitalenca empresonada a l’Oman ja fa tres anys, es troba a l’espera que el sultà del país asiàtic doni resposta a un tractat bilateral per traslladar-la a Espanya. Va ser condemnada per tràfic de drogues quan tenia 18 anys i aquesta setmana ha fet els 21 encara a la presó sense tenir notícies de grans avenços en el seu cas.

La situació processal i jurídica de la Fàtima Ofkir continua en el mateix punt. Durant els últims mesos hi ha hagut canvis en el ministeri de l’Oman i avui dia encara no han pogut restablir les converses per tractar el cas de la Fàtima.

L’advocada de l’hospitalenca, Mónica Santiago, assegura que Espanya ha enviat un tractat bilateral al sultà de l’Oman per tal de traslladar-la al nostre país. Encara no s’ha obtingut cap resposta, però Santiago insisteix en el fet que no dona el cas per acabat. “Hem d’esperar”.

La possibilitat que se li concedeixi un indult, tot i que no és un procés molt habitual en delictes relacionats amb les drogues, segueix estant entre les opcions que contemplen els seus advocats. Els indults s’acostumen a concedir una vegada s’han complert un mínim de tres quartes parts de la condemna, però “el cas de la Fàtima és un cas excepcional”.

Fàtima Ofkir va participar activament en diferents entitats de la ciutat com l’equip de softbol de l’Hércules o l’Associació Educativa Itaca. És per això que fa uns mesos es va impulsar l’associació FreeFatima que ja treballa en la conscienciació dels joves a través de l’experiència viscuda per la Fàtima. La seva advocada assegura que la Fàtima presidirà l’associació quan pugui tornar a Espanya i anima a tothom qui vulgui a sumar-se a la iniciativa.