Clara Verdaguer és natural de L’Hospitalet, exjugadora de bàsquet durant molts anys i, actualment, directiva del CB Castelldefels. No és el cas d’aquesta temporada però en el passat havia estat entrenadora d’equips sèniors masculins, un rol habitualment associat a homes.
La seva història, juntament amb la d’altres dones de l’àmbit del bàsquet europeu, ha estat explicada al documental ‘Dones i Bàsquet: Un pas endavant!’, produït pel Projecte Europeu PROMISE, que lidera la Federació Catalana de Bàsquet.
“En el rol de les cures veuràs moltes entrenadores. Però és que els clubs han d’apostar per les dones perquè ganes n’hi ha moltes”, diu Clara Verdaguer. “Hi ha moltes incerteses, hi ha moltes pors, però hem de ser conscients que totes les edats són importants però que nosaltres podem portar primers equips i podem portar equips sèniors masculins”, afegeix.
En el documental, Clara Verdaguer explica la seva història personal, els seus dubtes i un dels reptes al qual s’enfronten moltes dones quan accedeixen a determinats càrrecs, la síndrome de la impostora: “Ho hem tingut totes i de manera constant, sobretot les primeres temporades”, reconeix. “Per això és tan important l’ambient i el club en el qual et rodeges. Perquè això va de competències, va de capacitats, no va de gènere”.
El documental ‘Dones i Bàsquet: Un pas endavant’, es pot veure a través de Televisió de L’Hospitalet a la carta, dins el programa L’H en Joc. L’emissió de la peça audiovisual va anar acompanyada d’una taula rodona en la qual diferents dones van explicar el seu testimoni. A més de la Clara Verdaguer, van participar Olga Praderas, assessora tècnica del programa de bàsquet femení de la Federació Catalana de Bàsquet; Míriam Domínguez, entrenadora de l’AECS i una de les úniques dues dones catalanes amb llicència UEFA Pro de futbol sala; i Laia Sanmiquel, periodista de TV Mataró i habitual narradora de partits de futbol a La Xarxa.