El muntador hospitalenc Jaume Martí s’han endut el Goya al millor muntatge per “La sociedad de la nieve” de J.A. Bayona. L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d‘Espanya ha premiat la feina de Martí i del muntador Andrés Gil en una gala que s’ha celebrat a Valladolid, i en la qual “La sociedad de la nieve” va ser la gran triomfadora, aconseguint 12 dels 13 Goyas als que optava.

Martí ha agraït la feina del seu equip i ha volgut dedicar el premi a la seva filla. També ha tingut un record per a les reivindicacions de la pagesia. Martí ja va guanyar al 2017 el Goya per ‘Un monstre em ve a veure” de Bayona, i també el premi Gaudí en la mateixa categoria. Aquest any, la pel·lícula de Bayona s’ha endut, també, el Gaudí com a millor film europeu.

En la 38 ena edició dels Goya hi ha hagut dos nominats més de L’Hospitalet. Jordi Gasull, guionista i productor, ha estat nominat per la pel·lícula d’animació “Momies“, que tot i no haver-se emportat el Goya, ha sigut una de les grans apostes d’animació nacional d’aquest any. A més, Fran Menchón, director i guionista, ha sigut nominat pel curtmetratge documental “El Bus” guanyador del premi Gaudí 2024.