L’hospitalenc, David Pérez (PSC), ha estat escollit vicepresident segon del Parlament de Catalunya en la sessió constitutiva que ha obert la quinzena legislatura.

David Pérez, diputat des de 1999, va ser secretari segon de la Mesa del Parlament durant l’onzena i la dotzena legislatures. Entre els anys 1999 i 2010, va ser portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, membre de la direcció del grup, diputat interventor, portaveu de diverses comissions parlamentàries i ponent de diverses lleis, entre les quals destaquen la del Reglament del Parlament, la de memòria històrica, la de creació del Centre d’Estudis d’Opinió, la de l’Oficina Antifrau, la de l’Institut de Seguretat Pública i la ponència conjunta per a una nova llei electoral de Catalunya.

El polític socialista, veí de Santa Eulàlia, també va ser regidor de l’Ajuntament de L’Hospitalet de 1991 a 2003. En la mateixa votació Raquel Sans (ERC) ha estat escollida vicepresidenta primera.

Minuts abans, Josep Rull (Junts+) ha estat escollit nou president del Parlament de Catalunya. Rull ha rebut 59 vots favorables de Junts, ERC i CUP, en segona votació, i presidirà la cambra els propers quatre anys. L’egarenc s’ha imposat a Sílvia Paneque (PSC) que n’ha obtingut 42 vots.

Pel que fa als secretaris, Glòria Freixa (Junts+) és la nova secretària primera; Juli Fernández (ERC), secretari segon; Rosa Maria Ibarra (PSC), secretària tercera; i Judith Alcalà (PSC), secretària quarta.

135 diputats i diputades han constituït aquesta tarda el Parlament després de les eleccions del passat 12 de maig.

L’Hospitalet compta amb tres representats: David Pérez i Ernesto Carrión (PSC) i Núria Lozano (Comuns Sumar), també actual regidora a l’Ajuntament.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha estat de les primeres personalitats en felicitar David Pérez: