L’Hospital de Bellvitge ha desenvolupat una eina d’aprenentatge que prediu l’evolució dels pacients amb TOC. La unitat que tracta aquests malalts fa més de 20 anys que funciona i el programa s’ha posat en marxa amb la col·laboració de tots els especialistes que hi treballen.

El Dr. Cinto Segalàs, és especialista del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Bellvitge i ha estat el convidat de l’Entrevista de l’Informatiu. Ha dit que “hem vist la resposta d’un grup de pacients als que hem seguit durant força temps i hem vist la seva reacció als diversos tractaments que hi ha per la malaltia com són el psicològic i el farmacèutic. Tenim un subgrup que és molt resistent a aquests abordatges de primera línia”.

La IA ajuda a personalitzar el tractament del malalt de TOC

El Dr. Segalàs ha parlat de “la machine learning amb l’ús de la intel·ligència artificial per fer prediccions d’allò que passarà. A través de variables i símptomes podrem saber quina serà la seva evolució en uns anys i així podrem incidir més en els pacients que tindran una pitjor evolució”.

L’objectiu és fer una medicina més personalitzada i és el primer pas d’una nova eina que ha d’ajudar molt a plantejar un tractament escaient per la millora del pacient.