L’Hospital de Bellvitge concentrarà l’atenció als pacients de neurologia i neurocirurgia en l’edifici Delta que es va posar en marxa el gener del 2021 per respondre a la pandèmia de la Covid-19. La pèrdua de virulència ha comportat una important reducció del nombre d’ingressos i permet planificar aquest nou ús.

En la seva concepció funcional, el Delta comptava ja amb una àrea de semicrítics, àrees d’hospitalització i un espai de rehabilitació intensiva. Això facilita ara la seva readaptació com a àrea de cures i coneixement de neurologia i neurocirurgia sense grans modificacions de la seva estructura bàsica i amb la intenció d’estrenar els seus nous usos el segon semestre d’enguany.

L’hospital ja treballa en l’equipament i l’adaptació dels 4.500 metres quadrats del Delta, distribuïts en quatre plantes, per tal que esdevinguin l’àrea d’excel•lència per als tractaments dels pacients neurològics i neuroquirúrgics.

Entre les primeres actuacions figuren la instal•lació a la planta baixa d’una ressonància magnètica i un angiotac, dues de les proves diagnòstiques més habituals en neurologia i l’adaptació de les unitats d’hospitalització amb l’equipament de monitoratges necessari en aquestes patologies.

L’edifici Delta continuarà actiu mentre que durin les obres. Ara mateix les tres plantes estan en funcionament. A la primera, s’hi troba la unitat de semicrítics respiratoris; la segona acull l’hospitalització de pneumologia i cirurgia toràcica mentre que a la tercera planta estan ubicades la Curta Estada d’Urgències i els llits de reforç previstos en el Pla Integral d’Urgències de Catalunya. Totes aquestes unitats s’aniran reubicant de forma progressiva en altres espais de l’HUB.

El pont de connexió entre l’edifici Delta i el bloc tecnoquirúrgic de l’hospital on se situen les Urgències, les UCi’S i els quiròfans ha resultat clau per l’eficàcia de la resposta Covid durant la pandèmia. Ara està previst mantenir el valor d’aquesta passera en el nou ús del Delta. L’edifici es connecta així de forma directa amb el bloc tecnoquirúrgic i per extensió amb la resta d’edificis de l’hospital.