L’Hospital de Bellvitge ha presentat el segon volum del llibre “Desde mi habitación”. La publicació forma part del projecte RELAT-Hos, una proposta que convida als pacients hospitalitzats a expressar les seves emocions, sentiments i inquietuds a través d’un relat.

El segon llibre de RELAT-Hos és un recull de textos escrits per 53 pacients de l’Hospital de Bellvitge. Es tracta d’exercicis d’introspecció en què cada pacient comparteix la seva experiència com una part més del procés terapèutic.

El projecte RELAT-Hos és una iniciativa pionera que forma part del pla global d’humanització de l’Hospital de Bellvitge. L’objectiu és posar en valor la dimensió emocional dels pacients i millorar la seva qualitat de vida durant l’ingrés hospitalari.

En aquest sentit, l’infermera i reponsable de RELAT-Hos, Antonia Castro, explica que “es tracta de fer millor l’estada del pacient i de les seves famílies. És un valor afegit als professionals i avenços tecnològics que ofereix l’hospital”. 

La Merche Yll, autora del relat “Oportunidades”, explica que “ha estat una oportunitat per posar cada cosa al seu lloc, que el puzzle emocional i moltes vegades de dolor pogués tenir sentit. El fet que importi el que dius et dona capacitat i t’empodera”.

Un altre dels pacients que hi ha participat és el Xavier Barrado, que va patir un vessament cerebral que el va tenir un mes sense poder-se moure. Durant el llarg període de recuperació va escriure un relat en què, amb un missatge d’optimisme, compara el seu cas amb la disputa d’una marató. Per a ell, va ser un alliberament de pors i emocions que el va ajudar a superar el seu pas per l’Hospital. “Em va servir per explicar-me a mi mateix que necessitava aquest esperit de superació”, assegura.

El llibre es regalarà entre els pacients ingressats i també es vendrà en llibreries i plataformes virtuals. Els ingressos obtinguts serviran per finançar un tercer llibre de relats, que es preveu que es publiqui l’any vinent.