L’Hospitalet de Bellvitge ha canviat la seva senyalització i n’ha instal·lat una de nova més clara i intuïtiva que ha tingut en compte l’opinió dels usuaris.

El primer senyal amb què es troben els usuaris de l’Hospital de Bellvitge abans d’entrar a l’edifici principal és un gran mapa on apareix cada àrea d’atenció diferenciada per un color. També s’indiquen els accessos i el temps que es triga a arribar a peu a cada edifici.

Aquesta informació es va detallant a mesura que els usuaris es desplacen per arribar a l’habitació on es troba ingressat un familiar o bé on hagi estat citat, sigui a una prova diagnòstica o una intervenció. A més, trobar un ascensor, les escales o sortida és ara molt més fàcil.

Des de l’àrea d’atenció a la ciutadania i participació de L’Hospital de Bellvitge s’ha volgut tenir en compte als mateixos usuaris a l’hora de dissenyar la nova senyalística. Per això es va proposar a diversos pacients i familiars que arribessin a un lloc concret i es va observar amb quins “inconvenients” es trobaven.

Cada color s’associa a un mòdul o un edifici

La cap del departament, Silvia Millat, ha explicat que “hi havia gent que va arribar molt ràpidament i d’altres que van fer moltes voltes. Sobretot ens van demanar una orientació que no fos només de lletres i per això vam optar per associar edificis i unitats a colors. També van demanar que utilitzéssim en els cartells la mateixa nomenclatura que els apareix a la citació així com un llenguatge menys tècnic“.

Aquesta nova senyalització forma part d’un pla més ampli d’humanització de l’hospital que té el delta del Llobregat com a eix central. De fet, a les noves unitats ja se’n poden veure algunes decoracions on es mostren els ponts que hi ha al riu o els diferents edificis modernistes que hi ha al seu voltant.

Els edificis modernistes a prop del riu Llobregat decoren les noves unitats assistencials

En aquest sentit, la Silvia Millat ha afegit que “és una manera de difondre la identitat i la cultura d’aquesta zona”.

Els nous planells informatius ja són visibles a les primeres plantes de l’edifici principal i s’aniran desplegant més a mesura que es vagin renovant les unitats assistencials.