L’edifici Delta de l’Hospital de Bellvitge és la nova seu de les urgències de traumatologia i oftalmologia. Aquest edifici, que es va construir durant la pandèmia, millorarà l’atenció d’aquestes patologies perquè compta amb aparells per a proves diagnòstic per la imatge de darrera tecologia. També és guanya més espai per a l’atenció. Traumatologia és una especialitat molt demandada en el dia a dia de les urgències de l’hospitalet.
Javier Tapia, sotsdirector del procés ambulatori de l’Hospital de Bellvitge, ha explicat que “guanyem en espai. Tenim noves àrees específiques per a la visita de traumatologia, amb un sistema de radiologia exclusiu per a urgències. Amb això, es guanya en agilitat per tal de donar una bona atenció al pacient. Es podrà fer la visita i les proves diagnòstiques en un mateix espai i es guanyarà en rapidesa”.
L’edifici Delta compta també amb plantes d’hospitalització especialitzades en reurologia que també es beneficien dels nous aparells de diagnòstic per la imatge.
El nou angiotac
Un dels nous aparells que ja es troben en funcionament a la planta baixa de l’edifici Delta és l’angiotac, el primer angiògraf i TAC integrat que es troba en un edifici d’urgències a Espanya i a Europa. Aquest aparell repercutirà de manera positiva en el tractament dels pacients amb ictus i també als politraumàtics.
Nahum Calvo, director clínic de diagnòstic per la imatge de l’Hospital de Bellvitge, ha explicat que “aquest aparell dona un element diferencial importantissim perquè un pacient pot venir a fer-se un TAC i segons el que es vegi es pot fer la intervenció i el tractament amb l’angiògraf en el mateix moment. Això és un benefici molt important per a pacients amb ictus perquè es pot diagnosticar amb el TAC de crani i després amb la trombectomia es pot retirar el trombe que el provoca”.
Calvo ha afegit que l’aparell també és útil per a un pacient politraumàtic perquè no només es fa un diagnòstic ràpid, sinó que s’avança en el tractament en un mateix acte millorant el temps de reacció, que en aquests pacients es crític.
El Dr. Nahim Calvo ha destacat que “el que és important d’aquesta nova àrea de diagnòstic és que tant la radiologia convencional, com l’angiògraf, com la ressonància es troben integrades en urgències. A efectes pràctics, això fa que l’atenció als pacients sigui molt més àgil i directa tant pels malalts ingressats com per als urgents”
A més, aquesta tecnologia incorpora intel·ligència artificial que pot ajudar en el tractament als pacients, perquè es pot fer una resonància d’altíssima qualitat en cinc minuts, quan és una exploració que en condicions normals trigaria mitja.