L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) llança un nou butlletí electrònic adreçat a pacients, famílies i ciutadans amb el qual proporciona informació fiable i útil que ajudarà a combatre la desinformació. Aquesta publicació digital vol ser també una eina per ajudar a prendre bones decisions sobre la salut gràcies a la informació proporcionada i seguir els tractaments correctes.

Projecte “Desmuntamites”

Avui dia hi ha molta informació a l’abast de tothom a Internet que pot portar a falses creences sobre les malalties i com s’originen. Per aquest motiu, el butlletí inclou el projecte “Desmuntamites”, que neix de la proposta de l’equip mèdic i d’infermeria de l’HUB que proposa eliminar les creences populars errònies sobre malalties i trastorns, com l’ictus, el Parkinson i les addiccions, entre d’altres.

També s’inclouen continguts de l’Aula de Salut, amb informació sobre malalties, proves mèdiques i consells de salut en àrees diverses, accessible a tothom interessat sense coneixements mèdics, a més d’entrevistes a experts i altres notícies d’interès en salut generades per l’Hospital de Bellvitge.

Projecte “Relat-hos”

Aquest butlletí també vol donar importància a la col·laboració de la ciutadania en les iniciatives de l’hospital, com és el cas del projecte “Relat-hos”, un projecte d’humanització a través de l’escriptura, amb relats escrits per pacients durant la seva estada a l’hospital.

Una altra iniciativa és el programa anual #12MesosXlaSalutMental, amb la difusió de les Receptes de Salut, amb la participació altruista de destacats cuiners i cuineres, que preparen receptes saludables per conscienciar de la importància de l’alimentació també per preservar la salut mental. Igualment, hi haurà una agenda d’activitats on s’anunciaran les iniciatives gratuïtes i obertes a la ciutadania.

El butlletí es publicarà mensualment en català i castellà, i es pot rebre prèvia subscripció al formulari d’aquest enllaç: https://ja.cat/FemSalutHUB