Futbolistes de categories formatives de més d’una vintena de clubs de la ciutat i de localitats veïnes participen en L’Hospi League, una competició de vocació social que s’està disputant al camp municipal de futbol del Gornal i que enguany fa la segona edició.

La filosofia d’aquest torneig que impulsa la UD Gornal és que es pugui jugar a futbol en un clima més distès, sense la pressió 100% competitiva. Els clubs cedeixen fins a 10 jugadors i jugadors i també personal tècnic. A partir d’aquí es formen equips mixtos, barrejats amb futbolistes de diverses edats i de diversos clubs, un aspecte que, segons l’organització, fomenta la convivència esportiva. A més, diverses empreses i comerços de la ciutat patrocinen tots aquests equips.

Aquesta setmana es disputa la competició femenina, amb prop de 80 jugadores, d’entre 8 i 13 anys.

Sara López Molina, jugadora de L’Hospi League, explica que “pots competir i al mateix temps fer noves amigues”. La Martina Ramil Argüés, també diu que “he fet molt bones amigues i m’encanta la idea”. Berta Romero Torner, també jugadora de L’Hospi League, destaca que “està molt bé perquè hi ha molta gent i juguem partits durant tota una setmana”.

La competició femenina està consolidada, però, tenint en compte l’auge del futbol femení, l’objectiu de L’Hospi League de cara a pròximes edicions és que encara hi hagi més equips de noies.

Sonia Bautista Ojeda, de l’equip organitzador, indica que “volem que altres nenes puguin veure partits de futbol femení i que pugui veure que poden fer el mateix que els nois i que jugar a futbol sigui una mena d’empoderament i ajudi al seu desenvolupament com a persones i com a dones”.

La Martina Ramil Argüés diu que “és d’agrair que se’ns tingui en compte i que el futbol femení també hi sigui present en aquest torneig”. La Sara López Molina afirma que “la igualtat ha de ser per a tothom i el nostre futbol també és important”. I la Berta Romero Torner diu que “m’agradaria arribar lluny i està molt bé que puguem jugar tornejos així”.

Patricia Albaladejo Férriz, és entrenadora de l’Hospi League, i considera que “és una passada la gran quantitat de jugadores que està movent el futbol femení a hores d’ara perquè ja no tenen por de jugar a futbol elles també”.

La competició femenina de L’Hospi League acabarà divendres, amb un play-off dels millors 4 equips. I fins al 19 de juliol, es disputaran els partits de les competicions masculines sub-11 i sub-12.