L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha visitat avui divendres l’hort urbà REGREEN, una instal·lació pilot que Aigües de Barcelona ha portat al barri de Santa Eulàlia amb l’objectiu de promoure l’ús de recursos hídrics alternatius com l’aigua regenerada.

L’hort aposta per fer servir un substrat mineral, enlloc de terra comú i una forma de reg per degoteig amb aigua regenerada. Així les plantes de romaní, farigola, melissa, i julivert, entre d’altres, del l’hort REGREEN han crescut aprofitant al màxim els recursos hídrics i reduir els fertilitzants. Aquest tipus de cultius es poden desenvolupar en condicions desfavorables, com és el cas de les ciutats, 

Núria Marín ha volgut agrair a Aigües de Barcelona aquesta iniciativa que vol conscienciar la ciutadania de les alternatives que es poden posar en marxa per fer front a l’actual emergència climàtica i de sequera. Segons Marín, “L’Hospitalet ja ha fet els deures i des de fa molts anys lluita per combatre l’escassetat hídrica amb la recuperació de l’aigua freàtica. La majoria de parcs de la ciutat i carrers es reguen amb aigua reciclada. Probablement som el municipi de l’àrea metropolitana que més i millor a treballat aquesta qüestió”.

De la seva banda, Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha valorat molt positivament la rebuda intergeneracional que ha tingut a la ciutat l’hort urbà REGREEN, que estarà instal·lat al barri de Santa Eulàlia fins a finals d’aquest mes de setembre.

Felipe Campos ha explicat que “el que ha fet més particular la instal·lació d’aquest hort urbà hidropònic a L’Hospitalet durant aquestes setmanes ha estat la visita de molts agrupaments, esplais i entitats juvenils. Tots ells han pogut visitar-lo i conèixer de primera mà la situació de sequera que estem vivint a Catalunya i entendre que hi ha solucions com aquesta”.

Des de l’Ajuntament han assenyalat que s’estudiarà si es pot aplicar aquesta metodologia que utilitza l’hort urbà REGREEN a alguns dels sistemes que ja existeixen a la ciutat i regar així amb aquest nou mètode amb el  que és pot arribar a estalviar un 99% d’aigua.