L’any 2019 es va crear l’entitat L’Horgull davant la falta de visibilitat del col·lectiu en la ciutat. Javier Garrigós, president de l’associació ha comentat a l’entrevista de l’Informatiu que “crèiem necessari tenir una entitat que estigués present a L’Hospitalet i que les persones LGTB no haguessin d’acudir a una altra ciutat com Barcelona per a les seves necessitats”.

Des d’aleshores han organitzat xerrades, han ofert assessoria jurídica, participen en concentracions contra els discursos homòfobs, fan els manifestos del dia de la visibilitat trans i de l’orgull i organitzen la gala solidària contra la SIDA. Això s’ha traduït en un augment de persones que acudeixen a l’entitat i l’aprovació del Servei d’Atenció Integral LGTBI+ públic.

Pròximes activitats i participació al Pride

Aprofitant el seu aniversari, L’Horgull ha organitzat el 13 de juliol al Parc de la Serp, activitats infantils per als més petits, i per als grans una festa a la Sala Salamandra amb actuacions de personalitats relacionades amb L’Hospitalet.

Altrament, “el 28 de juny al parc de la Marquesa es faran activitats, la lectura del manifest i acabarem amb una festa lúdica musical”, per a celebrar el dia de l’Orgull, ha assenyalat David Garrigós.

A banda, el 20 de juliol, L’Horgull tindrà carrossa al pride de Barcelona per tercera vegada amb la intenció de mostrar a Catalunya i Espanya que L’Hospitalet és una ciutat, diversa, acollidora i segura.

L’entitat també té programada una exposició en el Centre Cultural la Bòbila que començarà el 25 de juliol i cinema a la biblioteca Tecla Sala.

La situació del col·lectiu millora però és grisa

No obstant això, des de L’Horgull no obliden el caràcter reivindicatiu d’aquestes celebracions, ja que miren amb preocupació el resultat de les darreres eleccions europees on els discursos d’odi i l’extrema dreta ha guanyat terreny. El president de l’entitat també ha defensat que la Generalitat està avançant, tot i que “la situació no és negra, però sí una mica grisa”.