El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha inclòs L’Hospitalet entre els gairebé 500 municipis catalans que presenten perill molt alt o extrem d’incendi forestal a causa de la forta calor. Davant l’elevat risc de foc, el Govern de la Generalitat ha aprovat un seguit de mesures temporals extraordinàries fins divendres.

D’aquesta manera, queda prohibit encendre foc en tots tipus d’espais oberts i tampoc es podrà llençar o abandonar objectes en combustió o qualsevol classe de material susceptible d’originar un incendi.

També se suspenen les activitats en el lleure de tipus acampada i ruta en el medi natural, així com les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres. Es restringeix també l’ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles.

A més, L’Hospitalet es troba en el nivell 2 del Pla Alfa de la Direcció d’Agents Rurals per a la vigilància, prevenció i control d’activitats de risc d’incendi.

Aquesta mesura prohibeix fer barbacoes i l’ús de material pirotècnic i de castells de focs. També es regulen determinades activitats amb risc d’incendi a menys de 500 metres de terreny forestal, com per exemple la crema de restes vegetals, els focs d’esbarjo o l’ús de fogonets de gas.

Per la seva banda, Protecció Civil manté activada l’Alerta del Pla d’emergències per incendis forestals (INFOCAT), ja que els darrers pics de calor i la sequera acumulada fan que estiguem davant d’una setmana crítica pel que fa a risc d’incendi.

Així, es demana a la ciutadania que s’hidrati i que eviti sortir a les hores de més calor. En el cas de no tenir aire condicionat o ventilador a casa, es recomana buscar espais frescos.

En aquest sentit Protecció Civil demana als Ajuntaments que tinguin a punt els refugis climàtics i que tinguin cura de persones vulnerables, com les majors de 75 anys sense suport familiar o recursos, o les persones amb discapacitats o malalties cròniques.