El grup municipal de L’Hospitalet En Comú Podem presentarà dues mocions al ple d’aquest mes de gener, referides a les obres, encara per iniciar de l’escola Paco Candel, a Santa Eulàlia, aquesta juntament amb el PSC, i al servei públic de biblioteques en aquest mateix barri de la ciutat, posant l’accent en la necessitat d’una de nova.

LHCP reclama al Govern de la Generalitat que garanteixi la dotació pressupostària necessària per engegar el projecte de l’escola Paco Candel amb calendari d’execució d’obres fixat. I posa l’accent en el fet que ja fa 12 anys que aquest centre educatiu ha de fer classe en mòduls prefabricats.

La portaveu, Ana González Montes, ha declarat que “és inacceptable que hi hagi nens i nenes que hagin hagut de fer tota la seva escolarització en barracons, per això demanem pressupost i calendari ja”.

I ha afegit que, a banda de com acabi la negociació al Parlament de Catalunya per tirar endavant els Pressupostos de 2023, és imprescindible que hio consti l’epígraf de l’escola Paco Candel.

D’altra banda, el grup de Comuns demanarà que es faci efectiva una moció de 2021, aprovada per unanimitat, en què es demanava revisar el Pla de Biblioteques per trobar ubicació per a la construcció d’una nova biblioteca a Santa Eulàlia, després del tancament de la del carrer Pareto.

Ana González Montes ha indicat que la biblioteca Plaça Europa, al carrer d’Amadeu Torner, queda lluny del nucli del barri i ha reiterat que el bibliomercat és un bon servei “però 70 metres quadrats no son una biblioteca, així que Santa Eulàlia necessita una biblioteca cèntrica i accessible”.

En aquesta moció de 2021, encara per aplicar, també es plantejava l’ampliació d’horari de cap de setmana de la biblioteca central Tecla Sala.